Cecilias KroppsHarmoni

Det lilla rummet, med det stora hjärtat 

 

Massage

Att gå på kontinuerlig massage, kan hålla många problem borta... Mina kunder går på massage för olika anledningar. För att de har ont, för att det är skönt, i förebyggande syfte eller för att sänka sin stress.Klassisk massage                  30 min 450:-

Klassisk massage                  60 min 700:- 

NBE massage                        30 min 580:- 

NBE massage                        60 min 850:-

Taktil massage                     45 min  590 :-

Energimagnet massage        30 min  470 :-                    

Massage symfoni                 40 min  590 :- 

Hotstone massage               30 min  550 :-

Hotstone massage               60 min  790:-


Massage symfoni, är en blandning av:

15 min klassisk, 15 min koppning och 10 healing  


BLI EN "STAMKUND"

Många av mina kunder är så kallade stamkunder med stående tider. 

Det kan du också bli. Som "stamkund" bestämmer du en dag och tid som passar dig. Du får sedan en dag och tid med fyra veckors mellanrum. 


Ni som är intresserade att läsa mer om de olika massage behandlingarna kan fortsätta läsa här nedan.


NBE massage 580:- 30 min

Ett genombrott i kampen mot stela och spända muskler och är ett professionellt koncept för effektivare massagebehandlingar. 

Det är en vetenskapligt utvecklad metod för djupgående muskelbehandlingar som är säker och väl beprövad. Koncept består av högteknologisk apparatur, specialanpassade massagekrämer. NBE massage är ett utmärkt verktyg till traditionella behandlingar eftersom kombinationen av apparaturen tillsammans med manuell massage gör att du kommer djupare ner i vävnaden och lättare kan släppa på eventuella spänningar. .

NBE är ett revolutionerande koncept för effektivare massagebehandlingar. Med appraturen NBE 800 är det möjligt att åstadkomma en varmare, mjukare och mer elastisk muskel och vävnad att arbeta med. Kroppen blir lättare avslappnad och kan bättre och mer effektivt ta till sig behandlingen. Möjligheterna med NBE apparaturen är oändliga, 

Behandlingsområden 

 • Anti-stress
 • Lymfdränage
 • Muskelbehandling
 • Muskelmassage

Med hjälp av en ljummen applikator och specialutvecklade massagekrämer masseras området så att det mjukas upp.  Sedan arbetas det växelvis med NBE apparaturen och manuell massage. Detta ökar syreupptaget i cellerna och minskar koldioxiden. PH-värdet förbättras och kroppens egen läkningsprocess triggas igång. Lymfsystemet främjas och eventuella inflammationer minskas. Det sker en minskning av fria radikaler och eventuell mjölksyra och slagg reduceras. Kunden får en fantastisk massagebehandling som mjukar upp musklerna på djupet samtidigt som eventuell smärta minskas. Dessutom förbättras rehabiliteringsförmågan.

Vad gör NBE Massage
 • Gå djupare ner i vävnaden
 • Öka syreupptaget
 • Minska koldioxiden
 • Öka pH-värdet
 • Starta kroppens egna läkeprocess
 • Främja lymfsystemet
 • Förbättra immunförsvaret
 • Reducera inflammation
 • Stimulera kollagenproduktionen och hyaluronsyran
 • Reducera mjölksyra och slagg
 • Minska fria radikaler med 7 %


Klassisk  massage 450:-

Avslappnande, skön behandling där musklerna mjukas upp och       

-sätter fart på blod cirkulationen

-påskyndar borttransport av slaggprodukter.

-Spänningar släpper och lymfan får sig en skjuts 

I dessa tider då fler och fler människor stressar, arbetar ensidigt och många gånger ergonomiskt felaktigt, känner fler och fler att de behöver och mår bra av massage. Många företag satsar också förebyggande på sin personal.

För en del, är massagebehandlingen en stund av "lyxig " avkoppling och välbefinnande mitt i all stress. Andra dras med muskelspänningar och de besväras av det som därav följer, exempelvis rygg ont, spända axlar, huvudvärk, dålig kroppshållning m.m, Listan kan bli lång.


Fler exempel på tillstånd som förbättras vid massage är:

-små bristningar och i blodkärl och muskelfibrer (träningsvärk)

-uttröttade muskler

-ödem som kan uppstå vid exempelvis långvarigt stående eller sittande arbetsställning.

-kramp

-muskelknutor

-kontrakturer (Sammandragna muskler som ger sämre rörlighet)

sist men inte minst är det ju så avslappnande och skönt.

 

Taktil massage  45 min 590:-
En avslappnande behandling som är både förebyggande och i stressreducerande syfte.

Taktil är en helkropps behandling där man jobbar med strukturerad beröring som aktiverar huden. Förutom att det är avslappnande och lugnande startar en mängd olika processer i kroppen, olika hormoner aktiveras. Behandlingen är en helkropps behandling där vi jobbar på varje del, tom finger och tå toppar, örsnibbar och hårbotten, du ligger nerbäddad under täcke.

För vilka är massagen bra?

För alla. Gravida, sjuka, friska och även barn. Det finns inga kontraindikationer dvs tillfällen då man ej får utföra massagen. Den används tom som smärt lindring och ångest dämpare på hospice där väldigt många är väldigt sjuka. I företags hälsovården används den förebyggande och i stress reducerings syfte. En del fibromyalgi patienter föredrar denna framför vanlig massage. Men många vill ha den bara för att det är skönt, de känner lugn, välbehag och en känsla av harmoni.

Vad händer i kroppen ?

Förutom att det är avslappnande händer det en del med olika hormoner.

Exempelvis utsöndrar man mer oxytocin som i sin tur ger ökad avslappning, höjd smärt tröskel, ökad cirkulation, sänker blodtrycket. Man sänker nivån på kortisol, som är ett stress hormon.

Andra effekter är:

- ökar cirkulationen till hjärnan

ökar salt syresekretionen

- stimulerar gall och bukspotts tömningen

- många upplever bättre sömn, att magen fungerar bättre och de känner sig mer lugna och harmoniska.

Energi magnet massage 30 min  460:-

Är en blandning av

- klassiska massage grepp 

- energi massage 

- magnet terapi

Detta frigör spänningar och blockerad energi, stimulerar blodcirkulationen och syreupptagningen, snabbar på bortrensningen av slaggprodukter.

Du sitter behagligt framåt lutad på en så kallad energi massagestol, i denna behandling har kunden kläderna på.

Energi massage: 

Har sedan tusentals år tillbaka, sina anor från fjärran östern.  Behandlingsmetoden bygger på samma principer som den traditionella Kinesiska medicinen. Den utgår från att kroppens energi flöde cirkulerar längs olika banor, så kallade meridianer. Människan behandlas utifrån insikten att kropp och själ hör i hop. Genom att stimulera dessa punkter med tryck, gnuggningar och slag frigörs blockerad energi som balanserar inre organ och stärker immunförsvaret.

 

Klassisk Massage

Massören använder olika grepp som knådning, strykning, friktioner och saxning för att mjuka upp muskeln och öka cirkulationen i den. även lymfa, slaggprodukter, nerver och hormoner påverkas.

 

Magnet massage

Magnet massage utförs med två olika japanska rullar, som ger snabb och enkel avslappning på djup cellnivå och löser upp blockeringar. Den mindre rullen har två samverkande magnet kulor som behagligt löser upp spänningar i kroppen. Den stora rullen har en inkapslad magnet spole som är anpassad efter blås meridianen. 

Den ger djupavslappning och stimulerar ca 90 000 nerv ändar längs ryggraden.

Obs! Detta är naturlig biomagnetism utan inblandning av elektricitet.

Den tvåfaldige Nobelpristagaren Linus Pauling upptäckte att varje röd blod cell har en laddad järn jon. Han påvisade att om kroppen utsätts för biomagnetism, inträffar en posetiv fysiologisk förändring som gör att blodet strömmar friare. Biomagnetism hjälper kroppen att komma i balans.


Koppnings massage 

Koppning är en ca 5000 år gammal kinesisk metod för att öka blod cirkulationen, minska stelhet och värk, lösa upp förtätad bindväv, behandla celluliter, öka immunförsvaret etc.

Det är en väldigt utrensande metod. den kallas även "vakuum terapi"

Med hjälp av mjuka silikon koppor och rikligt med olja för man kopporna över kroppen, huden "lyfts upp" av vakuumet och man jobbar med bindväven där under.

Varför koppning?

Kopporna löser upp stelhet och man kan även stanna still och sätta koppan lite längre på en ömmande muskel eller led det ökar cirkulationen, vilket främjar läkningen och kroppens egna smärt lindring. Den kan också vara bra vid vätske ansamlingar i kroppen och som detox metod vid viktminskning och på celluliter.

Kan användas enbart eller i kombination med klassisk massage.